ROV-tjenester

En ROV kommer seg raskere og dypere i vannet enn en dykker, og kan utføre mange oppgaver som tidligere krevde dykker. ROVen er smidig, holder kameraet stødigere, og kan reise over lange strekker uten pause. Å bruke ROV er derfor ofte mer effektivt, men også i mange tilfeller tryggere. Piloten sitter ved kontrollpult med skjermer som viser kamera-, sonar- og posisjonsbilde. Les mer om hvilke typer arbeider vi gjør.

Vi har hovedsakelig to typer jobber: inspeksjon og arbeid.

Typiske jobber innen inspeksjon er

 • Kartlegging av havbunn
 • Traséundersøkelse
 • Systematisk søk
 • Skipsinspeksjon
 • Filme og inspisere legging av sjøkabel/sjøledning
 • Inspeksjon av fortøyning og bolter
 • Inspeksjon i forbindelse med forsikringssaker
 • Inspeksjon og filming av undervannsarbeid
 • Beregne vannvolum
 • Måle inn eksisterende kabler og rør
 • Oppdrettsnæring
 • Inspeksjon og arbeid i forbindelse med kraftverk


Vi i ROV-teknikk har spesialisert oss på ROV. Med stødig navigasjon kommer vi til i områder det kan være farlig å sende dykker. ROVen kan også arbeide lenger og dypere enn en dykker, og er derfor mer effektiv og trygg. Den kommer med lys, sonar og 5 thrustere for presis navigering, samt gripearm, taukutter og muligheter for utstyr som grabb, drill, muttertrekker etc. Vi kan montere opp til 5 kameraer på ROVen, og vi leverer alltid fra oss film og dokumentasjon etter endt jobb.

ROV teknikk 688 pilot

Kartlegging og inspeksjon

ROV er utmerket å bruke for kartlegging av havbunn, sjø eller innsjø, samt inspeksjoner under vann. Den gir et stabilt bilde, og navigeres fra land eller båt. Vi bruker blant annet ROV til inspeksjon av sjøkabel og sjøledning for å dokumentere at den er uten skader og ligger i trygg trasé. Mange ønsker også film og dokumentasjon av selve leggingen av kabelen. Med posisjoneringsutstyr kan vi levere innmålingsdata.

Søk

ROVen kan gjennomføre systematiske søk etter savnede personer, forlis eller gjenstander. Et slikt systematisk søk kan klarere områder, og vil gjøre letearbeidet mer effektivt.

3D, masseberegning og kartlegging

I tillegg til sjøbunnskartlegging tilbyr vi inspeksjon og kartlegging av vanntunneler.

Ekstrautstyr og verktøy

Vår ROV kan utvides med alt mulig ekstrautstyr. Verktøy som klypeklo og taukutter gjør at ROVen kan utføre mindre jobber under vann, og erstatter tradisjonelt dykkerarbeid hvor man tidligere ville brukt mer tid og flere personer. Ved å bruke ROV kan man ikke bare spare tid, men man kan også arbeide der det vil være farlig å sende ned en dykker. Vi kan gå ned i dybder på 700 m, noe som gir svært mange muligheter.

Vi kan montere på verktøy for å løse enhver utfordring du skulle ha.

Ta kontakt med oss for å finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Ta kontakt

Ring oss på 928 20 400

eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøk oss

Østre Strandvei 52

3482 Tofte

Postadresse

Postboks 58

3481 Tofte